Antep Fıstığı Çeşitleri

Gaziantep’in eşsiz Antep fıstığı çeşitlerini Türkiye’nin her yerine ulaştırıyoruz. İstanbul, İzmir ve Ankara’ya 14:00’a kadar verilen siparişlerde 200 TL farkla ertesi gün teslimat.

Sıkça Sorulan Sorular

Boz fıstık, sezonun en erken hasat edilen fıstığıdır ve genellikle baklava, çikolata, tatlı ve pastalarda kullanılır; çünkü aroması ve rengiyle bu ürünleri mükemmel şekilde tamamlar. Ben fıstık ise sezonun en sonuna doğru toplanır. İri taneli ve çıtır yapısı sayesinde kavrulup tuzlanarak en çok çerez olarak tüketilir. Yani biri tatlıların yıldızı, diğeri ise keyifli atıştırmalıkların vazgeçilmezi! kavrulmuş tuzlu fıstık, çıtır yapısı ve iri taneleriyle atıştırmalık olarak çok sevilir.

Gerçek Antep fıstığı kabuğundan kolayca ayrılır, içi dolgun ve canlı renktedir. Tadı yoğun ve hafif yağlıdır. Kaliteli fıstık yerken kokusuyla kendini belli eder; Almacipazari.com.tr’deki fıstıklar özenle seçilip tazeliğini koruyacak şekilde paketlenir.

Antep fıstığının fiyatı türüne (boz, ben, iç fıstık vb.) ve kalitesine göre değişiklik gösterir. Almacipazari.com.tr ’de güncel fiyatları her zaman ürün sayfasından takip edebilirsiniz. Kampanya dönemlerinde avantajlı alım fırsatlarını kaçırmayın!

Antep fıstığı adını Gaziantep’ten alır çünkü en kaliteli ürünler bu bölgede yetişir. Güneydoğu Anadolu’nun sıcak ve kuru iklimi, fıstığın aromasını ve yağ oranını mükemmel seviyeye getirir.

Başlıca iki çeşit vardır: İç fıstık ve kabuklu fıstık. Her ikisi de kavrulmuş ya da çiğ olarak tüketilebilir. Her biri farklı tarifler ve tüketim şekilleri için idealdir. Özellikle baklava ve ezme için boz iç fıstık tercih edilir. Bütün çeşitlerimize sayfamızdan bakabilirsiniz.