
Tavuk Çorbası
Paylaş
Malzemeler (4-5 kişilik):
- 1 adet bütün tavuk
- ½ su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı tane karabiber
- 2 parça kabuk tarçın
- 5-6 adet tane yenibahar
- Tuz
- Toz karabiber (servis için)
Hazırlanışı:
- Tavuğu iyice yıkayın ve varsa üzerindeki ince tüyleri temizleyin.
- Bir tencereye alın ve üzerine 10-12 bardak su ekleyerek ateşe koyun.
- Su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken kefi (köpük) alın.
- Tencereye tane karabiber, kabuk tarçın, yenibahar, domates salçası, biber salçası ve yeterince tuz ekleyin.
- Tavuğu bu şekilde yaklaşık 1 saat pişirin.
- Tavuğun eti yumuşayınca tenceredeki suyu süzün.
- Tavuğu, mümkün olduğunca parçalamadan başka bir kaba alın ve Tavuklu Pilav yapmak için bir kenara ayırın.
- Süzülmüş tavuk suyundan 6-7 bardak alın ve tavuğun küçük parçalarının kaldığı tencereye koyun.
- Üzerine yıkanmış ½ su bardağı pirinç ve yeterince tuz ekleyerek pirinçler açılana kadar pişirin.
- Tavuk çorbasını sıcak olarak servis yapın. Servis ederken üzerine toz karabiber serpebilirsiniz.