Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası

Malzemeler (4-5 kişilik):

Hazırlanışı:

  1. Tavuğu iyice yıkayın ve varsa üzerindeki ince tüyleri temizleyin.
  2. Bir tencereye alın ve üzerine 10-12 bardak su ekleyerek ateşe koyun.
  3. Su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken kefi (köpük) alın.
  4. Tencereye tane karabiber, kabuk tarçın, yenibahar, domates salçası, biber salçası ve yeterince tuz ekleyin.
  5. Tavuğu bu şekilde yaklaşık 1 saat pişirin.
  6. Tavuğun eti yumuşayınca tenceredeki suyu süzün.
  7. Tavuğu, mümkün olduğunca parçalamadan başka bir kaba alın ve Tavuklu Pilav yapmak için bir kenara ayırın.
  8. Süzülmüş tavuk suyundan 6-7 bardak alın ve tavuğun küçük parçalarının kaldığı tencereye koyun.
  9. Üzerine yıkanmış ½ su bardağı pirinç ve yeterince tuz ekleyerek pirinçler açılana kadar pişirin.
  10. Tavuk çorbasını sıcak olarak servis yapın. Servis ederken üzerine toz karabiber serpebilirsiniz.
Bloga dön