Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı

Malzemeler:
(5-6 Kişilik)

  • 1 kg orta yağlı kıyma

  • 2 kg kemer patlıcan

  • 1 kg domates

  • 500 gr yeşil biber

  • Yeterince tuz


Hazırlanışı:

Patlıcanlar güzelce yıkandıktan sonra yaklaşık 3-3,5 cm uzunluğunda doğranır.
Ayrı bir kapta, kıyma yeterince tuz ve bir miktar su eklenerek iyice yoğrulur ve yumuşak bir kıvama getirilir.
Doğranmış patlıcanlar, 50 cm çapındaki bir tepsiye, bir parça patlıcan ve bir parça kıyma olacak şekilde, tepsinin kenarından başlayarak ortasına doğru spiral şeklinde dizilir.
Patlıcanların üzerine ve tepsinin tam ortasına doğru dilimlenmiş domates ve biberler yerleştirilir. Hazırlanan tepsi, önceden 250°C'ye ısıtılmış fırına yerleştirilir ve yaklaşık 1 saat boyunca pişirilir.
Fırından çıkan patlıcan kebabı, özel olarak hazırlanmış ince pide eşliğinde sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun!

Bloga dön