Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı

Malzemeler (5-6 kişilik):

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 2 kg kemer patlıcan
  • 1 kg domates
  • 500 gr yeşil biber
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Patlıcanları yıkayıp 3-3,5 cm uzunluğunda doğrayın.
  2. Kıymayı tuz ve az miktarda su ile yoğurup yumuşatın.
  3. 50 cm çapındaki bir tepsiye bir parça patlıcan ve bir parça et, art arda gelecek şekilde, tepsinin kenarından ortasına doğru sıralayarak dizin.
  4. Patlıcanların üzerine ve tepsinin ortasına domates ve biberleri de dizdikten sonra tepsiyi 250°C'deki fırına sürün ve 1 saat kadar pişirin.
  5. Fırında patlıcan kebabını özel yapılmış ince açma ekmek (pide) ile sıcak olarak servis yapın.
Bloga dön