
Fırında Patlıcan Kebabı
Paylaş
Malzemeler (5-6 kişilik):
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 2 kg kemer patlıcan
- 1 kg domates
- 500 gr yeşil biber
- Tuz
Hazırlanışı:
- Patlıcanları yıkayıp 3-3,5 cm uzunluğunda doğrayın.
- Kıymayı tuz ve az miktarda su ile yoğurup yumuşatın.
- 50 cm çapındaki bir tepsiye bir parça patlıcan ve bir parça et, art arda gelecek şekilde, tepsinin kenarından ortasına doğru sıralayarak dizin.
- Patlıcanların üzerine ve tepsinin ortasına domates ve biberleri de dizdikten sonra tepsiyi 250°C'deki fırına sürün ve 1 saat kadar pişirin.
- Fırında patlıcan kebabını özel yapılmış ince açma ekmek (pide) ile sıcak olarak servis yapın.